Поховани зденки и кашкавал со сусам
![Поховани зденки и кашкавал со сусам](https://moirecepti.mk/content/uploads/2014/05/1801127_720164654691963_121529116493349558_o-e29fd1-300x300.jpg)
Состојки
- 2 парчиња кашкавал
- 4 парчиња зденки
- 1 јајце
- 3 лажици брашно
- 4-5 лажици презла
- 4-5 лажици сусам
Подготовка
Не е нешто што некој не го знае или не го правел, ама можеби со сусам некој нема пробано.
Го матиме јајцето пенасто. Кашкавалот и зденките прво ги валкаме во брашното, па во јајцето, па презлата и на крај во сусамот.
Се пржат во поголема количина на масло. Можете да декорирате со мајонез, сенф, варено јајце, печурки, со што сакате.