Пита од бајат леб
Состојки
- 1 бајат леб
- 100гр. сецкана салама
- 100гр. сецкана чајна
- 100гр. пилешко филе
- 3 јајца
- 100мл. млеко
- 150гр. дробено сирење
- 5-6 корнишони
- 200гр. рендан кашкавал
- 5 лажици кечап
- 3 лажици масло
- 1 лажичка оригано
Подготовка
Кога имате бајат леб, а никој неки да го јади еве една идеја како да ги намамите да се изеди.
Лебот сечете го на средно големи парчиња и натопете ги со млекото. Оставете го така 10-15 мин.
Потоа исцедете го наредете го во калапот во кој ќе се печи (намрсен) и над лебот ставете ги саламата, чајната, пилешкото филе, корнишоните, сирењето измешани со маслото, кечапот и ориганото. Печете на 180 степени околу 20 мин.извадете од рерна и турете ги јајцата измешани со кашкавалот и печете уште 10 мин.На здравје.