Чоко - оранж розен колач
Состојки
- 1 паковање розен кори
- фил
- 400 гр шеќер
- 300 мл вода
- 250 гр маргарин
- 100 гр бело чоколадо
- 200 гр мелени бисквити
- 200 гр мелени ореви
- 2 смрзнати портокали
- Глазура
- 100 гр бело чоколадо
- 3 лажици масло
Подготовка
Се мелат оревите и бисквитите. Портокалите се замрзнуваат и се рендат со кората.
Се вари шеќерот со водата и тоа да врие 10мин.
Се трга настрана и се додава маргаринот и белото чоколадо. Се меша. Кога малку ќе олади се додаваат оревите, бисквитите и смрзнатите портокали.
Се филуваат корите со млак фил. Одозгора се прелива со глазура од бело чоколадо и 3 лаж.масло.
Добро се оладува колачот и се сечи на коцки. На здравје!