Испечати

Медено срце (посно)

Медено срце (посно)

Состојки

  • 300гр. брашно
  • 1 пециво
  • 1 ванила
  • 1/2 лажичка сода бикарбона
  • 2 лажички мед
  • 2 лажички какао
  • 4 лажици мармалад од кајсии
  • 1 лажичка цимет
  • 10-15 лажици млака вода
  • 150гр. шеќер
  • 50ГР. чоколадо

Подготовка

Сите состојки се мешаат заедно (освен чоколадото) и постепено се додава водата. Убаво се мешаат сите состојки заедно со жица за матење и тестото се турва во намрсен калап за срце. Се печи на 180 степени околку 30 мин.
Кога ке биди малку изладено срцето се премачкува со еден слој мармалад и над него чоколадото топено.
Количината на водата може да варира во зависност од големината на лажицата и видот на брашното.