Чоколадно срце
Состојки
- 4 белки
- 4 лажици шеќер
- 1/2 пециво
- 3 лажици брашно
- 1 лажица презла
- 200гр. шеќер
- 150гр. вода (за филот сите сосотојки набојани подоле)
- 100гр. црно чоколадо
- 50гр. млечно чоколадо
- 30гр. чоколадно какао
- 4 жолчки
- 150гр. маргарин
Подготовка
Подготовка на филот
Во тенџере на оган се вари шеќерот со водата, се додаваат 2 вида чоколадо, какаото и жолчките претходно биени со миксер. Кога смесата ќе добие убава густина се трга настрана да се излади и кога ќе биди ладно се бие со 150 гр.маргарин.
Пандиспања
Белките се бијат со шеќерот. Кога ќе се избие убаво се ислкучува миксерот и се додава брашното, пецивото и презлата и мешаме со дрвена лажица.
Тестото го истураме во калап срце обложено со хартија и печиме на 170 степени околу 30 мин.
Кога ќе биди ладна паниспањата ја филоваме и украсуваме по желба.
Во овој рецепт ни би менувала ништо, едноставно го обажавам, најубав рецепт
ми е за чоколадна торта.
Направете ја за роденден, за вашата сакана личност или едноставно
направете ја без повод за да се облажите,позз