Испечати

Чоколадни шарени правоаголници

Чоколадни шарени правоаголници

Состојки

  • 200гр шеќер
  • 150мл вода
  • 200гр маргарин
  • 450гр мелен бисквит
  • 100гр чоколадо
  • Глазура
  • 100гр бело чоколадо
  • 100гр црно чоколадо
  • по потреба масло

Подготовка

Во еден сад на оган ставете ги шеќерот, водата и маргаринот да се растопат. Откако ќе се растопи маргаринот додајте го чоколадото промешајте додека се растопи чоколадото и додека зоврие смесата.
Тргнете ја смесата од оган и ставте ја да олади малку.
Млаката смеса додајте ја во мелениот бисквит. Смесата распоредете ја подеднакво во правоаголен сад.

Во два посебни сада растопете ги белото и црното чоколадото со малку масло. Црното чоколадо распоредете го подеднакво на целата површина од смесата, а белото чоколадо накапето го врз црното чоколадо. Со помош на кафено лажиче украсете го белото и црното чоколадо како на сликата. Добар апетит...