Испечати

Двобојна розен торта

Двобојна розен торта

Состојки

  • 1 паковање готови кори за розен торта
  • фил
  • 1 литар млеко
  • 8 лажици шеќер
  • 3 пудинзи со вкус на ванила
  • 250 гр маргарин
  • уште потребно за жолт фил
  • 100 гр бело чоколадо
  • 250 гр мелени лешници
  • уште потребно за кафен фил
  • 100 гр црно чоколадо
  • 250 гр мелени ореви

Подготовка

Прво во тенџере на оган се налива млекото, шеќерот и растворениот пудинг.
Се вари до згуснување.
Уште во топлиот крем се додава маргаринот и се меша да се соединат.
Филот се дели на 2 дела
Во првиот дел се додава белото чоколадо и лешниците.
Во вториот дел се додава црното чоколадо и оревите.
Убаво се промешуваат. Се филувааат корите со млаките филови.
Кора, црн фил, кора, жолт фил, кора , црн фил.... наизменично, се додека се истроши материјалот.
Напомена - оваа торта е со помека структура, односно корите убаво го упиваат филот. Многу е вкусна и лесна за јадење.
Оставете ја убаво да се просуши на воздух, па сечете парчиња по желба. Декорирајте по ваш вкус.