Бомбици од тиква
Состојки
- 1 чаша од 200 мл. пире од сува печена тиква
- 3 лажици Таан
- на вкус зачинки цимет, мускатен орев, каранфилче,
- 1 лажица мед
- 1 чаша ситно сецкани ореви
Подготовка
Овие се прави самоголтки, толку се меки, а тиквољупците ќе кажат и толку многу вкусни. Спојот со Таанот е навистина супер.
Подготовка
Потребно е пире од сосема сува тиква, затоа е најдобро да е печена и што може повеќе да е сува, како што велиме “Коштанка“.
Во пирето од тиквата додаваме сите состојки, ги мешаме, додаваме половина од оревите, се меша, се правам бомбици и се валкаат во остатокот од оревите.
Толку, лесно - а толку вкусно.