Kолач на лажица
Состојки
- 500гр готов кршен пандиспан
- 1 литар млеко
- 3 кесички пудинг од чоколада
- 250гр шеќер
- 100гр чоколада
- 5 лажици рум
Подготовка
Идеја за брз десерт воедно и економичен. Пандишпанот го има во сите поголем маркети, а ако не сте во можност да набавите може да послужат и кршени бисквити.
Млекото се става да зоврие со шеќерот. Во зовриеното млеко се става растворениот пудинг и чоколадата и се вари крем.
Пандишпанот се става во подлабок сад, се попрскува со рум и врз него се истура млакиот фил. Убаво се меша и се истура во плехче, а за декорација може да послужи чоколада, шлаг,кокос и се што ќе ви се најде при рака.