Испечати

Kолач на лажица

Kолач на лажица

Состојки

  • 500гр готов кршен пандиспан
  • 1 литар млеко
  • 3 кесички пудинг од чоколада
  • 250гр шеќер
  • 100гр чоколада
  • 5 лажици рум

Подготовка

Идеја за брз десерт воедно и економичен. Пандишпанот го има во сите поголем маркети, а ако не сте во можност да набавите може да послужат и кршени бисквити.
Млекото се става да зоврие со шеќерот. Во зовриеното млеко се става растворениот пудинг и чоколадата и се вари крем.
Пандишпанот се става во подлабок сад, се попрскува со рум и врз него се истура млакиот фил. Убаво се меша и се истура во плехче, а за декорација може да послужи чоколада, шлаг,кокос и се што ќе ви се најде при рака.