Маринирано пилешко со маринада од цитрон и млечен прелив

Состојки
- 400гр. пилешки гради
 - Маринада
 - 1 цитрон
 - 2 лажици соја сос
 - 1 лажичка кари
 - по потреба сол, црн бибер
 - Сос
 - 120мл. млеко
 - 50гр. кашкавал
 - 1 лажица горгонзола
 - 1 лажичка пармезан
 
Подготовка
Пилешките гради исечете ги на коцки.
 Цитронот исцедете го и сокот претурете го во подлабок сад.
 Додајте го соја сосот, карито, малку сол и црн бибер.
 Измешајте ја смесата и додајте ги коцките пилешки гради.
 Измешајте и покријте го садот со најлонска фолија.
 Ставете го садот во фрижидер да отстои 6-7 часа.
 Откако месото ке отстои во маринадата ставете го во тава со малку масло да се запржи, а потоа додајте го остатокот од маринадата.
 Оставете да крчка на тивок оган додека испари маринадата.
Сос
 Во тенџере на оган ставете го млекото да се загрее, а потоа додајте го кашкавалот исечен на мали коцки, горгонзолата и пармезанот.
 Со жица континуирано мешајте додека малку се згусти.
Подготвеното месо послужете го топло прелиено со млечниот сос.