Испечати

Брз колач од кршен пандишпан

Брз колач од кршен пандишпан

Состојки

  • 700гр. готов кршен пандишпан
  • 2 паковки ресани
  • 150гр. крем банани
  • 50гр. бело млечно чоколадо
  • 2 пудинга од ванила
  • 1 литар млеко
  • 2 кесички шлаг крем од чоколадо
  • 6 лажици шеќер
  • 2/3 маргарин

Подготовка

Во подлабок сад ставете го искршениот пандишпан, ресаните исечени на четвртинки, сецканите крем бананки и сецкано бело чоколадо.
Пудинзите сварете ги со млекото и шеќерот. Откако ќе се згусти додајте го маргаринот и мешајте додека се растопи.
Оставете го сварениот пудинг малку да се олади, а потоа додајте го во садот со искршениот пандишпан.
Убаво со мешање соединете ја смесата, а потоа истата распоредете ја во правоаголен плех.
Шлаг кремот изматете го според упатството на кесичката и нанесете го одозгора врз колачот.
Наросете со чоколадни мрвици и оставете го во фрижидер 1 час.