Бисквит бомбици со еурокрем
Состојки
- Смеса
- 125 гр. маргарин(на собна температура)
- чаша од 75-80 мл. шеќер
- 2 лажици еурокрем (бел или кафеав)
- 400 гр. мелени бисквити
- 150 мл. + по потреба млеко
- Глазура
- 100-150 гр. чоколада за готвење
- 3-4 лажици масло
- За валкање(по желба)
- по потреба сечкани или мелени ореви
Подготовка
Маргаринот изматете го пенасто со шеќерот, додадете го еурокремот и уште малку изматете да се соедини.
Додадете ги бисквитите и пополека додавајте млеко. Месете со рака додека добиете смеса погодна за формирање бомбици-внимавајте не смее да се меки туку средно тесто.
Правете бомбици по ваша желба.
Ставајте ги на чиста чинија. Оставете ги 30-60 мин. во фрижидер, извадете ги и и потопувајте ги во претходно направена глазура, ако сакате валкајте ги во кокос, ореви....
Оставете ги уште малку да се стегнат од глазурата и послужете.
Излегуваат околу 45 средни бомбици... Ч)
Шеќерот може да си го прилагодите по вкус.