Пунџа кифлички
Состојки
- 500 мл. млеко
- 200 мл. масло
- 2 јајца
- 1 лаж. сол
- 1 лаж. шеќер
- 1 квасец
- 1-1,2 кг. брашно
- Полнење
- 250 гр. салама и кечап
Подготовка
Од сите состојки се замесува тесто кое се остава на топло да стаса. Кога тестото ќе биде стасано, од него се расукуваат неколку кори онака произволно и врз секоја се става кечап, а врз него се става рендана салама. Се витка како ролат и се сече на парчиња отприлика околу 2 см.. Секое парче се сече на половина, но не до крај, се рашируваат кон надворешниот дел.
Се ставаат готовите пунџи на намрснето тавче, одозгора може да се стави и сусам.
Се печат на 200 степени додека да заруменат.