Испечати

Поховани прстени од кромид

Поховани прстени од кромид

Состојки

  • 2 средни главици(300гр) кромид
  • Смеса за поховање
  • 1 јајце
  • 90 гр брашно
  • 100 мл млеко
  • 1/2 лажиче прашак за пециво
  • 1 лажица масло
  • 1/2 лажиче сол
  • по потреба масло за пржење

Подготовка

Најпрво подгответе ја смесата
Во сад ставете ги сите состојки и со вилушка измешајте ги убаво да се изедначат. Покријте го со проѕирна фолија и оставете го во фрижидер околу 20 мин.
Кромидот излупете го, исечете го на кругови од 1цм и секое парче одделете го. Така оформените прстени ставајте ги во смесата и пржете ги на среден оган во поголема количина на масло. Извадете ги на салфетка да го впие вишокот на маснотија и послужете ги топли како прилог на печено месо или скара и со кечап.