Мариниран џигер со моркови

Состојки
- 500гр црн џигер свински
- 1лажица мешан зачин
- 5 средни главици кромид
- 5 поголеми моркови
- 100 гр зејтин
- 200 гр топла вода
- 1/2 лажиче сол ( ако ви е солено ставете и помалку )
- 100 гр млеко
Подготовка
Црниот џигер убаво го миеме и го сецкаме на парченца.
 Го полеваме со млеко и наросуваме црн бибер.
 Додаваме мешан зачин и  попрскуваме босилек.
 Убаво промешуваме и оставаме да постои околу еден час.
 На страна ситно го сецкаме кромидот и морковот.
 ( јас искористив сецко, па ми испадна подеднакво ситно сецкано )
 Го ставаме кромидот и морковот да се пропржат.
 Промешуваме и кога веќе кромидот е малку омекнат го додаваме
 маринираниот џигер.
 Пржиме додека џигерот не се стегне и запржи.
 Промешуваме повремено.
 Потоа додаваме сол и полеваме со топла вода.
 Оставаме да крчка околу 10 минутки.
 Течноста делумично ќе испари.
 Џигерот ќе го пробате дали е готов, сецкајќи го....
 Треба да е мек поради млекото.
 Вака приготвениот ручек е омилен на мојата трпеза.
 На здравје