Испечати

Аспарагус со јајца

Аспарагус со јајца

Состојки

  • 250 гр аспарагус
  • 4 јајца
  • 50 гр кашкавал
  • по потреба сол, бибер и масло

Подготовка

Ова е брз и едноставен начин да подготвите аспарагус.
Аспарагусот исечете го на парчина од 1цм и ставете ги да варат во посолена и зовриена вода додека омекнат, околу 7-10 минути. Исцедете ги од водата и оставете ги да оладат.
Во сад со вилушка изматете ги јајцата, додајте го кашкавалот исечен на мали коцки и оладениот аспарагус. Посолете и побиберите по вкус.
Во тава ставете масло и загрејте го. Додајте ја смесата и испржете ја од двете страни.
Јадењето послужете го топло.