Испечати

Непечена торта со кокос

Непечена торта со кокос

Состојки

  • Кафеав дел
  • 300 грама мелени бисквити
  • 50 грама мелени ореви
  • 1 јајце
  • 125 грама маргарин
  • 50 грама црно чоколадо
  • 100 грама шеќер во прав
  • 1 филџан за кафе нерастворен сок од портокал
  • Бела смеса
  • 60 грама маргарин
  • 4 лажици млеко
  • 1 белка
  • 250 грама шеќер во прав
  • 200 грама кокос

Подготовка

Оваа торта испадна од остатоците од смесата за колачиња кои ги правев за на матура.

Кафеав дел
Маргаринот се мати со шеќерот и јајцето. Се додаваат состојките и се замесува тесто. Кога ќе се соединат убаво состојките развлекуваме кора дебелина колку сакаме и згора само го ставаме белиот дел.

Бел дел
Ова го имам пишано во едни колачиња.
Маргаринот се топи, се матат млекото и белката, па се додава шеќерот и кокосот.
Се заедно се миксира, па го оставаме во замрзнувач да постои околу половина час покриено со фолија ( за да не се засуши )
Од смесата формираме кора која ја правиме иста дебелина колку кафеавата.
Ја ставаме врз неа и јадеме Ч)
Може да се стави и топено чоколадо.