Испечати

Пралини со крем бананки

Пралини со крем бананки

Состојки

  • за глазура
  • 200 гр чоколада -6 лаж масло
  • фил
  • 10 крем бананки
  • 200 гр бисквити
  • 200 гр мелени ореви
  • 200 гр шеќер во прав
  • 2 портокали (само сокот)
  • 2 лаж рум

Подготовка

Чоколадата ја топиме со маслото и со мала четка ги премачкуваме калапчињата од внатрешната страна. Се стават во замрзнувач да стегнат околу 2-3 минути и се повторува постапката.

Во меѓувреме се прави филот или полнењето.
Бисквитите и оревите се мелат, бананките се сецкат. Во сад се стават состојките и се замесува со сок од портокал да се добие убава компактна смеса. Филот се полни во претходно премачканите калапи, а на врвот се остава малку простор за да се затворат пралините со чоколада.