Бомбици со банани
Состојки
- 350 гр млеко во прав
- 250 гр маргарин
- 500 гр шеќер во прав
- 1 ванила
- 700 гр банани
- 1 чаша(250 мл) кокос
Подготовка
Маргаринот треба да биде омекнат на собна температура. Во него додаваме млеко во прав ,шеќер во прав и ванилата. Месиме да се соединат состојките да добиеме тесто.
Бананите ги сечеме на парчиња околу 1см. Земаме од тестото го валкаме во круг потоа го расплескуваме на рака во средината ставаме парче банана, затвораме да добиеме повторно круг со околу 2,5 см. Секое топче со четка, нежно го премачкуваме со вода и валкаме во кокос. Доколку ги ставате во ладилник бананите попрскајте ги малку со сок од лимон, да не потемнат.