Ресана торта со кокос
Состојки
- 650 гр ресани
- 100 гр кршени бисквити
- 100 гр кокос
- 250 гр маргарин
- 300 мл млеко
- 50 гр чоколадо
- за декорација- шлаг пена, слатка павлака или растопено чоколадо (по желба)
Подготовка
1. Исечете ги ресаните на 4 дела. Бисквитите искршете ги и заедно ставете ги во една подлабока вангла.
2. Додадете го кокосот и ренданото чоколадо, па убаво измешајте.
3. Во тенџере на оган ставете го маргаринот во млекото да се стопи и оставете да врие околу една минута.
4. Смесата уште жешка истурете ја во ванглата и измешајте.
5. Потоа истурете ја смесата на подлогата од кутија за торта и обликувајте ја тортата со раце.
6. Оставете ја во фрижидер да се стегни и одозгора филовајте ја со шлаг пена или глазирајте ја со растопено чоколадо.