Посни кифли со тиква

Состојки
- 2 кг брашно
 - 300 гр тиква
 - 2 лажички шеќер
 - 4 лажички сол
 - 1 пециво
 - 2 филџани масло
 - по потреба млака вода
 - 2 коцки квасец
 - За премачкување
 - 1 маргарин
 
Подготовка
Најпрво исечете ја тиквата и сварете ја. Откако ќе олади испасирајте со вилушка или блендер.
Растворете го квасецот со малку вода, шеќер и брашно. Во голем сад ставете ги сите состојки и замесете мазно тесто и оставете го да нарасне. Потоа правете форми по ваша желба се редат на намрсен плех и на секоја кифла одозгора се става маргарин. Печете ги во претходно загреана рерна 190 степени 15-20 мин во зависност од рерната.