Испечати

Бело-чоколадна торта

Бело-чоколадна торта

Состојки

  • Бисквит
  • 3 јајца
  • 3лажици шеќер
  • 3лажици брашно
  • 1 пециво
  • Бел фил
  • 500мл млеко
  • 250гр бело чоколадо
  • 6лажици шеќер
  • 2кесички желатин (10гр)
  • 150мл слатка павлака
  • Црн фил
  • 500мл млеко
  • 250гр црно чоколадо
  • 6лажици шеќер
  • 2 парчиња желатин
  • 150мл слатка павлака

Подготовка

Ова е комбинација на бело и темно чоколадно.
Се матат јајцата со шеќерот, брашното и пецивото. Се печи на 180-20мин. Никако да го двоите тестото кое е испечено од калапот. Само да се остави во калапот и да се олади, бидејќи во него ќе се става филот кој ако се одлепи пандишпанот може да истече филот.

Бел крем
Се вари млекото со шеќерот се додава белата чоколада и се топи. Се оладува смесата и се додава матената слатка павлака. Потоа се става желатинот кој претходно се раствара во вода(напишано е упатство на самата кесичка)

Темен крем
Се исто само што се става црна чоколада.

Начин на редење
Врз пандиспањот кој НЕ СМЕЕ да се вади од калапот се става црната крема, а врз него се шара со бела крема.Се остава во калапот со обрач(24)и се лади. Кога ќе се олади се отвара целиот обрач.Пријатно!