Испечати

Касато пралини

Касато пралини

Состојки

  • глазура
  • млечно чоколадо 100 гр
  • фил
  • маргарин 50 гр
  • млечно чоколадо 100 гр
  • бисквити, мелени 50 гр
  • лешници, мелени 50 гр
  • желе бомбони 8 парчиња
  • крем банани 3 парчиња

Подготовка

Чоколадото за глазура се топи. Во друг сад се подготвува филот. Маргаринот и чоколадото се топат и се додаваат мелените лешници и мелените бисквити. Желето и крем бананите се сецкаат ситно и потоа и тие се додаваат на филот.
Во калапот се става две лажички стопено чоколадо и веднаш се полнат со филот. Убаво се притискаат и израмнуваат. Се ставаат половина час да се стегнат во фриз.
Со ова количество мене ми излегоа 30 пралини (двапати ги полнев калапчињата)!