Крцкави тофу коцки
Состојки
- 250 гр. тофу сирење
- 3/4 од чаша за млеко палента
- 1/4 од чаша за млеко пченкарно брашно
- 1 лажиче сол
- 1/2 лажиче црн бибер
Подготовка
Тофу сирењето исечете го на коцки и оставете го 5 минути на кујнска хартија, да се впие вишокот вода.
За тоа време измешајте ги останатите сосотојки- палентата, брашното од пченка, солта и црниот бибер.
Коцките тофу се валкаат во смесата и се пржат на загреано масло од сите 4 страни.
Испржените коцки се ставаат повторно на кујнска хартија, но овојпат за да се впие вишокот маснотија.
Многу се вкусни- крцкави однадвор, а меки во внатрешноста.
Може да ги послужите со домашна салца или со соја сос.
Вкусно брзо предјадење...кое фантастично оди со пивце....