Пилешки стек во крем супа
Состојки
- 400гр. вода
- 1 лажица сол
- 1 паковка (500гр) печурки шампињони
- 100 гр зејтин
- 3 парчиња пилешки стек
- 1 крем супа
- 1 главица кромид
Подготовка
Печурките се мијат и се ставаат да зовријат во длабок сад заедно со солта. Вријат околу 5 минутки и се цедат од водата. Се оставаат да изладат и потоа се сецкаат на парчиња.
На страна го сецкаме стекот на коцкички и го валкаме во крем супата. Така пвалканиот стек го пржиме во врел зејтин.
Пржиме додека не заруменат стекчињата и ги вадиме на страна во друг сад. Во истиот зејтин го пржиме кромидот ситно исецкан, а потоа ги до даваме печурките и запржуваме околу 15 минутки на тивок оган.
Назад во тавата ги враќаме претходно испржените стекчиња и нив ги пропржуваме уште 5 минутки за смесата да се изедначи. Додаваме вода и оставаме да покрчка. Врие уште 10 минути на тивко. Така приготвеното јадење е готово за сервирање.На здравје.