Корпици
Состојки
- 220 гр. брашно
- 150 гр. маргарин
- 2 жолчки
- 4 лајци шеќер
- Фил
- 250 грама шеќер во прав
- 150 грама чоколада за готвење
- 150 гр. маргарин
- 1 ванилин шеќер
- 2 јајца
Подготовка
Се мати со миксер убаво маргаринот со шеќерот, потоа се додаваат жолчките. Откако ќе се изматат се исклучува миксерот и продолжуваме да месиме со раце. Го додаваме брашното и месиме со раце.
Кога добро ќе се измеси и соедини брашното, ги земаме калапите за корпици ги премачкуваме со масло и ги формираме корпиците, па потоа ги ставаме да се печат додека да заруменат.
Започнуваме со подготовка на филот.
Ги ставаме во еден сад јајцата и чоколадата ја кршиме на коцки и ги матиме на пареа додека да добиеме густ крем, оставаме да се излади. На страна во друг сад ги матиме маргаринот и шеќерот во прав. Откако кремот ќе се излади го мешаме со изматениот маргарин и ги полниме корпиците со шприц. На крај ги декорираме по желба.
Поздрав до сите јас сум нова овде..многу добар рецепт, лесен за подготовка и многу декоративни се за на маса за сите свечености !!!