Испечати

Корпици

Корпици

Состојки

  • 220 гр. брашно
  • 150 гр. маргарин
  • 2 жолчки
  • 4 лајци шеќер
  • Фил
  • 250 грама шеќер во прав
  • 150 грама чоколада за готвење
  • 150 гр. маргарин
  • 1 ванилин шеќер
  • 2 јајца

Подготовка

Се мати со миксер убаво маргаринот со шеќерот, потоа се додаваат жолчките. Откако ќе се изматат се исклучува миксерот и продолжуваме да месиме со раце. Го додаваме брашното и месиме со раце.
Кога добро ќе се измеси и соедини брашното, ги земаме калапите за корпици ги премачкуваме со масло и ги формираме корпиците, па потоа ги ставаме да се печат додека да заруменат.

Започнуваме со подготовка на филот.
Ги ставаме во еден сад јајцата и чоколадата ја кршиме на коцки и ги матиме на пареа додека да добиеме густ крем, оставаме да се излади. На страна во друг сад ги матиме маргаринот и шеќерот во прав. Откако кремот ќе се излади го мешаме со изматениот маргарин и ги полниме корпиците со шприц. На крај ги декорираме по желба.

Поздрав до сите јас сум нова овде..многу добар рецепт, лесен за подготовка и многу декоративни се за на маса за сите свечености !!!