Испечати

Спанаќ со моркови

Спанаќ со моркови

Состојки

  • 500 г спанаќ
  • 5 моркови
  • 1 шолја ориз
  • 1 чаша благо млеко
  • 1 говедска коцка
  • 1 ½ шолја вода

Подготовка

1. Спанаќот се чисти, мие и сецка.
2. Се става во тавче. Се додава масло и ½ шолја вода. Се меша додека не се подобари.
3. Се додаваат 5 сецкани моркови и тие се пропржуваат со спанаќот. Се додава 1 шолја ориз, 1 чаша благо млеко, 1 шолја вода и 1 говедска коцка.
4. Се готви додека да испари течноста. Спанаќот треба да биде густ.