Испечати

Визитарски таратур

Визитарски таратур

Состојки

  • 1/2 кг изварка (урда)
  • 400 мл кисела павлака
  • 1 свежа краставица или неколку од туршија
  • 5-6 чешниња лук (по желба и вкус)
  • 50 гр мелени ореви

Подготовка

Прекрасна и лесна салата за задоволни гости, која се припрема многу лесно и брзо, а не требаат и многу намирници.
Едноставно добро измешајте ја павлаката со урдата, додадете ја краставицата, ситно сецкана или рендана, истолчениот лук и мелените ореви.
Понекогаш урдата знае да биде попосна или помрсна, па спрема желба можите да додадете и минимално количество на масло. Најчесто воопшто не мора. Се убаво измешајте и распоредете во длабоки садови,
Чувајте ја во фрижидер до служење и украсете ја по желба.