Испечати

Чоколадни обланди со таан алва

Чоколадни обланди со таан алва

Состојки

  • фил
  • 250 мл. млеко
  • 250 гр. шеќер
  • 250 гр. маргарин
  • 300 гр. таан алва
  • 200гр. чоколадо за готвење
  • 1 пакување обланди

Подготовка

Млекото заедно со шеќерот се става во тенџере на оган да зоврие. Се додава маргаринот да се стопи, а потоа се додава алвата здробена на ситно и на крај чоколадото искршено на коцки. Се меша на тивок оган додека сите состојќи не се растопат и не се добие хомогена чоколадна смеса. Тенџерето се трга од оган и со помош на црпалка од филот се нанесува врз секоја обланда колку да се пополнат празнините . Постапката се повторува со сите обланди така да накрај исто се zавршува со фил. Се остава да се излади неколку часа а потоа се сече. Декорираме со растопено бело чоколадо и бели цветови.