Пауново око
Состојки
- ПандиспањЧ6 јајца
- 120гр шеќер
- 1лаж брашно
- 1/2лајче сода бикарбона
- 40гр какао
- 1 јајце
- 2 жолчки
- 140гр шеќер
- 2лаж брашно
- 200мл млеко
- 250гр маргарин и 4 ребра чоколада
Подготовка
1.Посебно се матат жолчките со шеќерот,се додава брашното,сода бикарбона ,какаото и снегот од белките.
2.Полека се се меша и се става во голем плех и се печи.
3.Кога ке се испече се завиткува во влажна крпа и се витка во ролат.
4.Крем-Се мешаат јајцата, шеќерот, ванилата ,брашното и се вари со млекото .Кога ке се олади се меша со избиениот маргарин.
5.кремот се дели на 2 дела.Едниот останува бел, а во другиот се додава растопеното чоколадо.
6.На ролатот се премачкува прво белиот крем ,па врз него црниот и се витка како ролат.Озгора се премачкува со крем или чоколада.