Испечати

Белгиски Коцки

Белгиски Коцки

Состојки

  • 2 јајца
  • 200 гр шеќер
  • 100 гр чоколадо за готвење
  • 80гр маргарин
  • 40 гр мелени лешници
  • 150 гр мелени бисквити
  • 100 гр чоколадо за готвење
  • 1 лажица масло

Подготовка

1.Се бијат јајцата со шеќерот и се ставаат на пареа.Кога е доволно густо се додава маргаринот и се меша додека се стопи. Се трга настрана се додаваат мелените лешници и ренданото чоколадо и мелените бисквити и убаво се меша.
2.Се реди во тавче со големина 10 * 25 со дебелина колку еден прст.
3. Кога ке се олади се сечат на коцки, се макаат во чоколадо и се декорираат по желба.