Испечати

Колачиња со мед

Колачиња со мед

Состојки

Подготовка

Во сад се мешаат состојките, јајцата, шеќерот медот и маслото убаво додека не се соединат. Откако се соединат полека се додава брашното и се меси тестото. Откако ќе се исмеси тестото(појако) се прават форми со калапчиња но во тестото ќе треба да ставите малку вода за да не пука, а ако имате машина за мелење месо и соодветни калапи тогас тестото го оставате како што е, помеко. Се пече во рерна на 150 степени околу 10-15 минути.