Чоколадни бомбончиња
Состојки
- 200 гр чоколадо
- 2 лаж масло
- за полнење
- 1 пудинг со вкус на тирамису
- 300 мл млеко
- 3 лаж шекер
- 70 гр маргарин
Подготовка
Добив на поклон многу мали силиконски калапчиња, па пробав да направам нешто со нив и излегоа овие мали бомбончиња.
Постапката е иста како за пралините, со растопено чоколадо се премачкуваат калапчињата и се оставаат да стегнат. Постапката се повторува и се полнат со претходно сварениот и изладен пудинг измешан со маргаринот. Се затварат со чоколада и се оставаат да стегнат во фрижидер. Се вадат од калапчињата. Баш се погоди да имам едно мало гостинче па слатко си ги лапкаше...