Испечати

Чоколадни бомбончиња

Чоколадни бомбончиња

Состојки

  • 200 гр чоколадо
  • 2 лаж масло
  • за полнење
  • 1 пудинг со вкус на тирамису
  • 300 мл млеко
  • 3 лаж шекер
  • 70 гр маргарин

Подготовка

Добив на поклон многу мали силиконски калапчиња, па пробав да направам нешто со нив и излегоа овие мали бомбончиња.

Постапката е иста како за пралините, со растопено чоколадо се премачкуваат калапчињата и се оставаат да стегнат. Постапката се повторува и се полнат со претходно сварениот и изладен пудинг измешан со маргаринот. Се затварат со чоколада и се оставаат да стегнат во фрижидер. Се вадат од калапчињата. Баш се погоди да имам едно мало гостинче па слатко си ги лапкаше...