Испечати

Колач без име

Колач без име

Состојки

  • Ако ви има досадено обичната Чупава Ката ,ова сигурно може да ви се допадне!!!
  • Тесто*
  • 5 жолчки
  • 4 лажици шекер
  • 250гр маргарин
  • 400гр брашно
  • половина пециво
  • Фил*
  • 5 белки
  • 250гр шекер во прав
  • 3 лажици мармелада од сливи или било што имате
  • 150гр сечкани ореви

Подготовка

Тесто
Најпрво се прави тестото каде сите состојки се мешаат и се замесува глатко тесто. Ова тесто се дели на 2 дела. Едниот дел се расплеснува во тепсивче бр28 или долго тепсивче, а другиот дел се ДЕЛИ на 2 дела и се замрзнува тестото да се стегне зошто треба да се ренда. Значи 1 големо топче и 2 мали топчиња.

Фил
Белките се бијат со шеќерот и кога ќе се добие густа пена со лажица се додава мармеладата и сечканите ореви.

Начин на спремање
Прво се плеска првото поголемото тесто во тепсијата,  се додава половина од филот, па врз него се ренда едното оладено топче-тесто, пак преостанатиот фил и најгоре другото тесто се ренда. Се печи во загреана релна 200Ц -30мин, додека да зарумени.

Колачот е вистинско уживање, во нова верзија на 21 век.
Пријатно!!!