Пилешки стек со компири и топчиња од соја
Состојки
- 450 грама пилешки стек од саламура
- 100 грама топчиња од соја
- 7 поситни компири
- 1 главица кромид
- 1 лажица зејтин
- 1 лажица сенф
- 1 лажичка сол
- 1 лажичка вегета
- 100 мл вода
- 1 лажичка ким
Подготовка
Најпрвин го сечеме стекот на колку парчиња ни одговара,и ги премачкуваме со сенф од двете страни.Компирите и кромидот ги сецкаме на кругчиња.Топчињата соја ги вариме 15 до 20 минути со сол и вегета додека да омекнат.Ги цедиме во цедилка. Диеталниот сад го загреваме.и го додаваме зејтинот . Спремените намирници ги ставаме во диеталниот сад ,посолуваме, додаваме од зачините.Полеваме со водата.Повремено промешуваме.Ми беа потребни околу 40 минути, на послаба температура уклучен шпоретот и ручекот беше готов. Пријатен ручек.