Печени панцероти со виршли и пилешко филе

Состојки
- тесто
 - 700 грама брашно тип 400 или наменско
 - 15 грама свеж кавасец
 - 1 лажичка сол
 - 1 лажичка шеќер
 - 200 мл топла вода
 - фил
 - 4 виршли
 - 120 грама чадено пилешко филе
 - 100 грама кашкавал
 - 250 мл кисела павлака
 
Подготовка
Од брашното, солта, шеќерот квасецот и водата замесуваме тесто. Тестото да биде средно замесено, ако има потреба од повеќе вода ке процените сами. Го оставаме тестото да одстои 30 минути, го разсмесуваме и пак го оставаме да одстои. Кога пак ќе стаса го делиме на12 топчиња и од секое расукуваме мала коричка. На секоја коричка прво премачкуваме со павлака и додаваме од припремените претходно исечкани состојки по должина. Посипуваме по малку оригано и ги преклопуваме пишиите како што е прикажано на сликите. Овој пат не ставив кашкавал, а ако сакате може да додадете. Одозгора ги посипуваме со сусам или ким. Ги ставаме во подмачкан плех со малку зејтин.Чекаме пак да стасаат и ги печеме на 200 степени околу 20 минути. На здравје.