Пилешко а ла Тања
Состојки
- 600 гр пилешки гради
- 400 гр печурки
- 1 главица кромид
- 2 лаж сенф
- 250 мл неутрална павлака за готвење
- 1 китка магданос
- 200 гр кашкавал
Подготовка
Кромидот се сецка и се пропржува на масло. Кога ќе омекне се додава пилешкото сечено на тенки ленти и се остава околу 15 минути да добие малку боја. Потоа се додаваат печурките, сенфот и зачините. Се налева вода и се остава да се крчка. Кога пилешкото е готово се додава павлаката, сецканиот магданос и се остава на оган уште 10 минути. Целата содржина се претура во сад за печење и се посипува со рендан кашкавал. Се пече околу 15 мин на 200 степени колку да се растопи кашкавалот и се разбира БОН АПЕТИТ...