Похована риба панга со компирчиња и пиперки со лук
Состојки
- 1 кг бела риба панга
- 1кг компир
- 1кг пиперки
- 1 јајце
- 1 пакетче презла
- 1 лаж. сол
- 1 лаж. вегета
- малку црн бибер
- одприлика зејтин
- одприлика оцет
- 1 главица лук
Подготовка
1. Рибата ја сечеме на парчиња ја брцкаме во јајца, па во презла и со малку зејтин ја пржеме во тавата Делимано за пржење за да не лепи.
2. Пиперките ги печиме и ги лупиме, ги ставаме во сад. Лукот го сецкаме и го додаваме во пиперките. Ги додаваме и оцетот и зејтинот.
3. Компирите ги лупиме, миеме и ги сечкаме на парчиња како за пржење, во нив додаваме сол вегета бибер презла и зејтин. Претходно тавата ја ставаме во рерна да се загрее, од кога ќе се загрее ги ставаме компирите измешани со состојките. Се печат 45 минути.