Торта срце
Состојки
- 200мл хопла
- 200гр кокос
- 200гр крем банани
- 250гр желе бонбони
- 500гр округол пандишпан
- 300гр чоколадо за готвење
Подготовка
Се мати 200мл хопла со 200грама кокос во еден сад( по можност кокосот да биде ситно сомелен за да има подобар вкус )
Во друг сад се мати останатиот дел од хоплата. Пандишпанот го сечеме во форма на срце како помагало ќе ни послужи макета направена од 2 листа хартија и го сечеме пандишпанот по макетата. На првиот пандишпан ја ставаме хоплата која ја измативме со кокос, потоа на вториот пандишпан ја мачкаме обичната хопла и ги нанесуваме крем бананите на врвовите на срцето и околу средината ( некаде налик како пеперутка) во празниот простор го редиме желето и го ставаме последниот дел од пандишпанот. Целата торта ја премачкуваме со останатиот дел од хоплата ( без кокос). Го топиме чоколадото на пареа и го оставаме да се излади 2 минути потоа ја преливаме горната површина на тортата. Ја декорираме по наш вкус.