Американки
Состојки
- Пандишпан
- 6 Јајца
- 3 кафени филџани шеќер
- 3 кафени филџани зејтин
- 3 кафени филџани брашно
- 3 кафени филџани мелени ореви
- 1.5 кафен филџан Млеко
- Фил
- 300 гр. Шеќер
- 150 мл. Млеко
- 100 гр. Чоколадо
Подготовка
Јајцата се матат со шеќерот, потоа се додава зејтинот, млекото, брашното и мелените ореви. Се пече во тава бр. 32.
Кога ќе се излади пандишпанот се сече со мала чашка и на нив се става од филот а од озгора шлаг.
Фил
Шеќерот и млекото се ставаат да зовријат, откога ќе зоврие се додава чоколадото , се трга од оган да се излади и потоа се додаваат ронќите од пандишпанот издробени и 1 филџан сецкани ореви.