Испечати

Овошна торта

Овошна торта

Состојки

  • 5 јајца
  • 5лаж шеќер
  • 5 лаж брашно
  • 1/2 пециво
  • 2 црвени желатина за торта
  • 500-600гр јагоди

Подготовка

Се матат јајцата и шекерот. Се додаваат брашното и пецивото и смесата се истура во подмачканиот калап да  пече. Врз печената торта ги редиме јагодите.
Во 500 гр вода ги истураме желатините и мешаме додека да се згусти од кога ќе зоврие го тргаме настрана мешаме 2-3 мин да олади малку желатинот и го истураме врз тортата.
Јагодите ми беа цврсти и ги зоврев околу 1мин да омекнат малку. Оваа торта може да се приготвува со секаков вид на овошје.