Погледнете го видеото за да дознаете како да подготвите вкусни домачни ќебапи со мала помош на нашиот Делимано Ќебапомат!

Подготовка

Чекор 1: Сите состојки измешајте ги во поголем сад, да добиете хомогена смеса.

Чекор 2: Со помош на Делимано Ќебапоматот, обликувајте ги ќебапчињата.

Чекор 3: Додадете малку маслиново масло на Грил тава и пржете ги ќебапите рамномерно сд сите страни.

Чекор 4: Сервирајте!

СОВЕТ: Одличен додаток за ќебапите е кромид и буковец.