Аронијата, медот и сладоледот од боровинки заедно со сокот ги соединуваме во блендер или нутрибулет. Смесата ја ставаме во чаша.
Шумското овошје заедно со сокот го блендираме. Ако не сакате семчињата да ги имате во пијалокот, процедете ја смесата низ сито или цедалка. Повторно блендирајте сега заедно со сладоледот од малини.
Внимателно ставете го врз првиот дел. На крај додадете топка сладолед од боровинки.

Забелешка
Рецепт за сладолед од малини имате овде 

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани