1. Во чинија се става млакото млеко, квасецот и шеќерот да се раствори и да стаса.
2. Се додаваат останатите состојки и се меси така да се добие нежно меко тесто.
3. Се остава да стаса тестото и пак се премесува.
4. Се сучи кора и се вадат со чаша поголема и чаша помала(од ракија) и се засекуваат на 8 дела (види слика). Потоа се ставаат една врз друга. Се премачкуваат со жолчка се остават уште 15мин и се печат. на 200С-20мин.
5. Дури се жешки се премачкуваат со масло.
На здравје!!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани