Интересна домашна изработка на декоративна тегличка зајаче.

Изработка
1. Го отстрануваме капакот од стаклената тегличка. На гумираниот лист цртаме и сечеме уши, нос и раце.
2. На хартиената корпа правиме два засеци во кои ќе ги вметнеме ушите и ќе ги залепиме со неколку капки лепак.
3. Ги лепиме картичката, очите и рацете со лепак. Ги лепиме брковите од парчиња слама.
4. Украсуваме со украсни ленти.
5. Ја полниме стакленката со бонбони или домашно подготвени колачиња и ја затвораме со хартиената корпа.
6. Ако ни е за подарок ставаме две капки лепак на грлото од тегличката и го покриваме со хартиената корпа со ушиња.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани