Чоколадото, маргаринот и ванилата се топат на огин.
Во нив се додававаат оревите и бисквитите. Сето заедно се промешува и соединува и се формираат бомбици кои се валкаат во ореви или се чоколадираат (јас ги валкав во ореви).
 Шољата во кој мерев е од 250 мл.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани