Прво фстаците и сувата брусница ги сецкаме на мали парчиња.
Потоа ги соединуваме со марципанот, ја месиме смесата со рака.
Од добиената смеса формираме ваљак.
Го делиме одприлика на 16-18 парчиња.
Формираме бомбици.
Над пареа ги соединуваме црното чоколадо и маслото.
Секоја бомбица ја потопуваме во глазурата.
Од кога ќе се стегни секоја бомбица ја декорираме со растопено бело чоколадо.
Сервираме во хартиени корпи и послужуваме.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани