Подготовка
1. Лимонот се цеди
2. На дното на чашата се редат коцки мраз
3. Зрната брусница се ставаат врз мразот
4. Врз неа ставив 3 тенко исечени кругчиња лимон
5. Повторно еден слој коцки мраз врз лимонот
6. Најгоре половинки од свежите јагоди
7. Гранчињата нане ги потопувам во водата и благо притискам да си пуштат од својот сок
8. Исцедениот сок од лимон го полевам врз овошјето и мразот и чашата ја дополнувам со ладна вода
8. Декорирав со нане и лимон

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани