- Авокадото заедно со маслиновото масло, оцетот, кромитчето заедно со перцата, солта и биберот ставете во блендер, изблендирајте.
Многу едноставна подготовка
Користете како дресинг за салати, не пречи ако се користи и како намаз на црно лепче.
Напомена
- Авокадото треба да е поголемо. Што се однесува до оцетот јас користам 4% јаболков оцет, така да ако ставате со поголем процент на киселост, тогаш не ставајте одеднаш наведената количина, туку до-овкусете одпосле.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани