Во касерола на оган ја ставаме слатката павлака да се загрее до точка на вриење. Го додаваме искршеното чоколадо и постојано мешаме до изедначување на смесата. По желба додаваме и една лажица шеќер. Ја оставаме добро да се излади.

Потоа ја матиме со миксер, внимаваме да не биде многу цврста. Во секоја чаша на дното ставаме по една искршена бисквита. Со помош на лажица го распоредуваме чоколадниот ганаш во 5-6 чаши.
Оставаме на страна.

Во касерола ги ставаме малините, шеќерот и половина количина на водаОставме на тивок оган да крчка. Во остатокот на вода го раствораме густинот. После 2-3 минути вриење на овошјето го додаваме густинот и вариме уште кратко, 1-2 минути. Малку нека се подизлади и во секоја чаша ставаме по една лажица.

Сервираме и уживаме.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани